Rusza druga edycja projektu: PRAWO W ROLI GŁÓWNEJ!!!

W maju br. startuje kolejna edycja zainicjowanego w roku ubiegłym projektu „Prawo w roli głównej”. Głównym celem warsztatów prowadzonych w ramach projektu będzie zmniejszenie dystansu i odczarowanie eklektycznego i pozornie elitarnego świata prawniczego, który przez wielu uznawany jest za skomplikowany, trudny i niezrozumiały.

Celem projektu będzie zatem kontynuacja misji, mająca na celu uzmysłowienie i pokazanie młodym ludziom, że prawo jest dla nich! Nie tylko mają się mu podporządkować, ale mogą i powinni z niego czerpać. Mogą na nie wpływać, mogą się dzięki niemu chronić lub rozwiązywać swoje problemy Zaplanowane w ramach projektu panele dyskusyjne i warsztaty mają pokazać, że PRAWO STOI PO STRONIE OBYWATELI.

Jeśli chcesz żebyśmy z naszymi warsztatami zawitali do Twojej szkoły – koniecznie skontaktuj się z koordynatorką projektu – Ewą Zdaniewicz tel. 507726603, fundacja.verte@gmail.com