„YOUNG ENTREPRENEURSHIP – MŁODA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ NA START!”

plakat_sredni

• NIP? PIT? VAT? CSR? Aktywność społeczna?
  • Nudne? Myślisz, że te tematy jeszcze Cię nie dotyczą ?
  • A jednak!

„YOUNG ENTREPRENEURSHIP – MŁODA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ NA START!”. Jest to projekt skierowany do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych. Warsztaty organizowane w ramach projektu podzielone są na trzy bloki tematyczne:

– Młodzież, a przedsiębiorczość.

– Młodzież, a prawo.

– Młodzież w społeczeństwie obywatelskim.

W trakcie warsztatów zostaną zaprezentowane zagadnienia teoretyczne w ramach powyższych bloków tematycznych, które następnie zostaną przełożone na praktyczne przykłady.  Podczas warsztatów uczniowie poznają zagadnienia które wydaja się być trudne i pozornie nieprzydatne ludziom w tak młodym wieku. Celem warsztatów jest nie tylko zwiększenie wiedzy teoretycznej na prezentowane tematy, ale także pokazanie uczestnikom, w jaki sposób tematy te dotykają ich bezpośrednio już dzisiaj „tu i teraz”.

Warsztaty odbędą się w wybranych szkołach ponadgimnazjalnych z Katowic, w cyklu 6 spotkań w okresie od październik 2013 do grudnia 2013

Jeśli Twoja szkoła również zainteresowana jest warsztatami w ramach kolejnych edycji – zadzwoń do nas lub napisz!!!

Harmonogram dotychczas zaplanowanych warsztatów znajdują się tutaj: Zespół Szkół nr 4 i VI LO w Katowicach

logo katowic