Oferta edukacyjna

Doradztwo i szkolenia dla młodych przedsiębiorców sektora MSP i NGO

Dotychczasowe doświadczenie w realizacji spotkań o charakterze edukacyjnym i zadań publicznych z obszaru doradztwa specjalistycznego utwierdziło nas w przekonaniu, że edukacja prawna, ekonomiczna oraz praktyczna wiedza z dziedziny szeroko rozumianej przedsiębiorczości jest z Polsce na zatrważająco niskim poziomie. Jednak zamiast winić system, programy nauczania, czy nauczycieli chcemy zaproponować konkret – bezpłatne warsztaty, szkolenia i spotkania edukacyjne dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Zaprezentujemy na nich najbardziej niezbędną, praktyczną i co najważniejsze niezwykle przydatną wiedzę z zakresu: prawa, przedsiębiorczości, ekonomii, marketingu, doradztwa zawodowego. Szczegółowa oferta każdorazowo dostosowywana będzie do wieku, poziomu wiedzy, liczebności i preferencji poszczególnych grup, ale już teraz prezentujemy tematyczny zakres warsztatów:

1. Young Entrepreneurship – młoda przedsiębiorczość na start! (2. edycja)
  2. Masz prawo! – podstawowa wiedza z zakresu prawa cywilnego dla młodzieży.
  3. Moje mocne strony – doradztwo zawodowe dla młodzieży.
  4. CSR – społeczna odpowiedzialność biznesu/społeczna odpowiedzialność konsumenta.
  5. Marka osobista – jak ją budować i rozwijać.
  6. Marketing internetowy.
  7. Młodzież w społeczeństwie obywatelskim.

Szczegóły na temat możliwości przeprowadzenia warsztatów w danej placówce uzyskają Państwo dzwoniąc pod nr. tel. 507-72-66-03 lub mailowo: fundacja.verte@gmail.com

Osoba do kontaktu: Ewa Zdaniewicz